1. tuki@idid.fi | 010 281 4350
  2. Yleistä
  3. iDiD-hallinnan perusteet kaikille käyttäjille

iDiD-hallinnan yleiskatsaus

Yleiskatsaus iDiD-hallinnasta

Kun kirjaudut sisään iDiD-hallintaan, näet ensimmäisenä sen tason näkymän, jolle tunnuksesi on luotu. 

HUOM! iDiD-hallinnassa on erilaisia käyttäjärooleja. Näet toimintapainikkeita käyttäjäroolin mukaisesti. Lue lisää käyttäjärooleista tästä.


Kotinäkymä

Tasosta esitetään ensimmäisenä kotinäkymä, jossa näytetään

kotinäkymä-mallinluoja

Sisältötasot: Tasovalikossa voit tarkastella näyttöhierarkiaa käyttöoikeuksiesi sallimin rajoituksin. Ylempien tasojen sisältö periytyy alemmille, jolloin se esitetään niillä automaattisesti. Voit vaihtaa tasoa navigoimalla vasemman yläkulman tasovalikossa.


yleiskatsaus-tasovalikko

Voit liikkua hierarkiassa eri tasojen välillä tasovalikon avulla. Jos hallinnassasi on kuitenkin kaksi hierarkiassa rinnakkaista tasoa mutta ei päätasoa (esimerkiksi yksittäiset toimistot kahden eri kaupungin toimipisteessä mutta ei koko organisaation päätaso), liikkuminen tasojen välillä toimii niin sanotun teleporttivalikon avulla.


Sisältönäkymä

Sisältö on infonäyttöjen ja hallinnan keskeisin osuus. Sisältö on ajastettu näkymä, joka esitetään infonäytöllä. Yhdellä infonäytöllä esitetään yleensä useita sisältöjä, joilla voi olla keskenään erilaiset ajastukset ja ne sisältävät erilaisia materiaaleja kuten HTML-sisältöjä, tekstejä ja kuvia. 

yleiskatsaus-sisältönäkymä

Toimintapainikkeet  Sisältöjen yläpuolella saattaa tasosta ja tason asetuksista riippuen olla näkyvissä korkeintaan kuusi erilaista toimintapainiketta. 

yleiskatsaus-toimintapainikkeet

  1. Lisää digitaalikello oikeaan yläkulmaan kaikkiin sisältöihin
  2. Määrittele kosketusnäytölle sisältö tai sisältötaso (ei käytössä kaikilla organisaatioilla)
  3. Aseta näytöille väliaikainen hätätila 
  4. Lue tiedotteita
  5. Linkki iDiD-tukisivustoon
  6. Kirjaudu ulos

Lue lisää toimintapainikkeista tästä ohjeartikkelista.


Toistimet-näkymä

yleiskastaus-toistinnäkymä

Toistin on toistintietokoneelle asettu sovellus, joka päivittää ja esittää näytöille ajastetut sisällöt. Toistintietokone voi olla ulkoinen laite tai näyttöön sisäänrakennettu tietokone. Toistinvalikon kautta voit tarkastaa, toimiiko laitteiden internetyhteys normaalisti. Jos yhteys katkeaa, hallinnassa mahdollisesti tehdyt päivitykset ja uudet sisällöt eivät päädy näytölle asti vaan materiaalia esitetään toistinkoneen paikallisesta muistista. HTML-elementeissä käytettävää verkkosisältöä ei luonnollisesti voida toistaa näytöillä silloin, kun verkkoyhteyttä toistintietokoneeseen ei ole.

Lue lisää toistimista tai toistintietokoneista.


Tiedostot-näkymä 

yleiskatsaus-tiedostot

Tiedostot voivat olla esimerkiksi asiakirjoja, kuvia tai videoita, joita voidaan esittää sisällöissä. Käytettävät tiedostot ladataan palvelimelle, minkä jälkeen ne ovat iDiD-hallinnassa käytettävissä. Yhtä tiedostoa voidaan käyttää useissa sisällöissä samaan aikaan.

Näytä-valikosta voit valita mitä tiedostoja näytetään ja Lajittele-valikosta voit määritellä näytettävien tiedostojen järjestyksen. Haku-kentässä voit hakea tiettyä tiedostoa sen nimen perusteella.


Mallit-näkymä

yleiskatsaus-mallinäkymäHUOM! Mallinäkymä on näkyvissä vain Mallinluojille ja sitä ylemmille käyttäjärooleille.

Malleissa määritellään julkaistavissa sisällöissä käytettävät elementit kuten taustan väri, kuvien ja tekstien paikka ja koko sekä sisältääkö malli esimerkiksi videota. Mallit toimivat pohjina, joissa ei ole ajastusta vaan niihin perustuen luodaan sisältöjä, jotka näytöllä esitetään. Yhteen malliin perustuen voidaan julkaista useita eri sisältöjä, jotka sisältävät esimerkiksi erilaisia kuvia tai eri tekstiä. Voit valita uuden sisältösi pohjaksi joko täysin tyhjän eli Blancon, johon ei ole asetettu valmiiksi yhtään elementtiä, tai sitten voit valita mallikuvalla/-videolla varustetun, jossa voit korvata olemassa olevan elementin haluamallasi. 


Ajastusmallit-näkymä

yleiskatsaus-ajastusmallitHUOM! Ajastusmallinäkymä on näkyvissä vain Mallinluojille ja sitä ylemmille käyttäjärooleille.

Jos organisaatiollasi on ennalta määriteltyjä esitysaikoja, kuten kampanjoita, lounasaikatauluja tai viikoittaisia tervehdyksiä, niiden ajastaminen on helppoa ajastusmallien avulla. Käyttämällä ajastusmallia sisältöä luodessa oikeat esitysajat on helppo asettaa nopeasti muutamalla napsautuksella.


 

 

 

Muokattu: Pe, 9 Loka, 2020 at 10:18 AM
Päivitetty 12.8.2021 PL