Videoelementin sisällön päivitys

Voit helposti vaihtaa sisällössä esitettävän videon tai ladata hallintaan uusia videoita.

Tämä ohje koskee käyttäjäroolia Päivittäjä sekä ylempiä käyttäjärooleja.

Voidaksesi esim. lisätä tai poistaa elementin, tai muuttaaksesi elementin sijaintia, tulee käyttäjäroolisi olla Taiteilija, Julkaisija, Mallinluoja tai Ylläpitäjä. Lue elementin lisäyksestä tästä ohjeesta.

Huomaathan, että kaikki toistinkoneet eivät tue videoiden käyttöä. Etenkin sisäisissä toistimissa on rajauksia videoiden toistokyvyssä.

Videoelementin koko ja sijainti on määritelty ennalta käyttämääsi malliin. Voit käyttää lähes mitä tahansa yleisistä videoformaateista, sillä ne muunnetaan palvelimella automaattisesti oikeaan muotoon. Myös animoidut GIF-tiedostot lisätään videoelementteinä.

1. Luo sisältö mallista, joka sisältää videoelementin. Kaikilla iDiD-käyttäjillä on vähintään yksi videomalli.
  2. Valitse videoelementti napsauttamalla videota sisällössä tai sen nimeä elementtivalikossa.

videoelementti-päivittäjä
  3. Vaihtaaksesi videota paina Vaihda video -painiketta.
  4. Valitse mediakirjastosta haluamasi video. Mikäli valitsemasi video on erikokoinen tai kuvasuhteeltaan erilainen kuin videoelementti, se sovitetaan elementtiin automaattisesti. Videoista ei leikata tai rajata osia pois vaan ne pienennetään siten, että ne sopivat elementtiin kokonaisuudessaan. Videoelementin alueet, joita video ei kuvasuhteen vuoksi peitä, näkyvät mustina.
    • Jos palvelimella ei ole vielä haluamaasi videota, lataa se mediakirjastoon. Ohjeen tiedostojen lataamiseen löydät täältä.
  5. Voit vaihtaa videoelementin nimeä kohdassa Nimi. Videon nimi toimii elementtien erottamisen helpottamiseksi ja se näkyy ainoastaan sisältöeditorissa.

Huomaathan, että videota ei voi esikatsella sisältöeditorissa.

Mikäli käyttämässäsi videossa ja infonäyttökokoonpanossa on mahdollisuus toistaa ääntä, voit muuttaa videon äänenvoimakkuutta valikossa Äänenvoimakkuus.

Valittuasi haluamasi videon napsauta sisällön ulkopuolista harmaata aluetta ja siirry muiden elementtien muokkaamiseen tai tallenna sisältö.

Katso ohje videomuodossa

Muokattu 4.11.2019 TP
Muokattu 16.8.2021 LJ
Muokattu 19.8.2021 PL