SOME - Twitter Connector

iDiD Twitter Connectorin avulla saat haluamasi julkisen Twittertilin syötteet infonäytöllesi.

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

HUOM! Voit esittää Connectorin avulla vain julkisten Twitter-tilien päivityksiä, et yksityisiä käyttäjätilejä.

Twitter Connectorin käyttöönotto

Aloita Twitter Connectorin käyttö osoitteessa https://extra.idid.fi/twitter/configure/

Koneesi käyttöjärjestelmästä sekä selaimen kieliasetuksista riippuen näet Twitter Connectorin joko suomen- tai englanninkielisenä. Ohjekuvissa molemmat vaihtoehdot esitettyinä.

1. Määrittele ensimmäisenä Twitter-tili, jonka päivityksiä haluat esittää infonäytöllä. Kirjoita Twitter-käyttäjänimi @-merkin kanssa ja paina Enter.

twitterconnector-01

2. Näkymävalinta: Oletusarvoisesti päivityksiä näytetään kolmen sarakkeen ja kolmen rivin kokoisena ruudukkona.
  • Voit vaihtaa ruudukon listanäkymiin ESITÄ | DISPLAY-valikossa.

twitterconnector-02-1

Ruudukkonäkymä

twitterconnector-03grid
3. Syötteiden määrä ruutunäkymässä:
Vaihda ruudukossa näytettävien sarakkeiden ja rivien määrää sarakkeet | columns- ja rivit | rows-kentissä.

Muuta halutessasi ruutujen väliin jäävää tilaa pikseleinä kentässä ruutuväli | grid gap.

Määrittele näytetäänkö teksti päivityksessä olevan kuvan vasemmalla, oikealla, ylä- vai alapuolella TEKSTIN SIJAINTI | TEXT POSITION -kentässä.

Listanäkymä

twitterconnector-03list
3. Syötteiden määrä listanäkymässä:
Määritä listalla näytettävien julkaisujen määrä päivitysten määrä | numver of posts -kentässä.

Muuta halutessasi listalla olevien julkaisujen väliin jäävää tilaa pikseleinä listaväli | list gap-kentässä.

Jos kaikki listalla olevat julkaisut eivät mahdu kerralla näytölle, voit määritellä sekunteina, kuinka kauan yhtä julkaisua esitetään asettamalla aika per elementti (s) | time per card (s).

Määrittele näytetäänkö teksti päivityksessä olevan kuvan ylä- vai alapuolella TEKSTIN SIJAINTI | TEXT POSITION -valikosta.

Kuvan asetukset

twitterconnector-04
4. Valitse kuvan sijoittelu KUVAN SIJAINTI |IMAGE FIT -valikosta.

• sovita |contain: koko kuva sovitetaan sille varattuun tilaan. Mitään osaa kuvasta ei rajata ulos, minkä seurauksena esimerkiksi kuvan ylä- ja alapuolelle saattaa jäädä tyhjää tilaa kuvasuhteista riippuen.
  • täytä & rajaa |cover: kuva täyttää koko sille varatun tilan ruudukon tai listan kuvapaikassa. Tällöin osa kuvasta saattaa rajautua alueen ulkopuolelle.
    • Määritä tällöin myös KUVAN KESKIPISTE | IMAGE FOCALPOINT, jonka perusteella se asetellaan kuvapaikkaan.

Tekstin asetukset

twitterconnector-05
5. Voit muotoilla julkaisujen tekstejä seuraavasti:

• Vaihda tekstin väriä TEKSTIN VÄRI | TEXT COLOR -valikossa.
  • Muuta fonttikokoa tekstin koko (px/em) | text size (px/em) -kentässä joko pikseleinä (lisää numeron perään teksti px ilman välilyöntiä) tai suhteessa ikkunan kokoon (em), esimerkiksi 20px tai 1em.
  • Määrittele julkaisun näytettävä pituus asettamalla korkein sallittu merkkimäärä tekstin pituus (merkkeinä)|text length (in characters) -kentässä

Julkaisun tiedot

twitterconnector-06
6. Lisätiedot: Oletusarvoisesti julkaisujen yhteydessä näytetään käyttäjän nimi, Twitter-tunnus, profiilikuva sekä tieto siitä, kuinka kauan päivityksen julkaisusta on.

Samoin kuin julkaisujen tekstiä, voit muokata myös infotekstin kokoa ja väriä.

Oletusarvoisesti julkaisuista näytetään kaikki näistä mutta voit ottaa pois näkyvistä yhden tai useamman julkaisutiedon. Piilota kaikki tiedot poistamalla valinta kohdasta NÄYTÄ INFO |SHOW INFO.

Voit muokata julkaisutietojen kokoa ja väriä samalla tavoin kuin julkaistujen tekstien kohdalla:

• Vaihda julkaisutietojen tekstin kokoa kentässä tekstin koko (px/em) | info text size (px/em) joko pikseleinä (px) tai suhteessa ikkunan kokoon (em).
  • Vaihda tekstin väriä TEKSTIN VÄRI | INFO TEXT COLOR -valikossa.
  • Vaihda Twitter-profiilikuvan kokoa kentässä kuvakkeen koko (px/em) | icon size (px/em).
  • Muokkaa profiilikuvan ja julkaisutietojen välistä etäisyyttä kentässä kuvakkeen väli (px/em) |icon gap (px/em).

Jos haluat piilottaa vain osan tiedoista, poista valinta haluamasi mukaan kohdista

• NÄYTÄ KÄYTTÄJÄNIMI | SHOW HANDLE: @-tunnisteella merkitty Twitter-käyttäjätunnus
  • NÄYTÄ NIMI | SHOW NAME: Twitter-käyttäjän nimi
  • NÄYTÄ PÄIVÄMÄÄRÄ | SHOW DATE: Aika julkaisusta
  • NÄYTÄ KUVAKE | SHOW ICON: Twitterissä oleva käyttäjän profiilikuva
  • NÄYTÄ TWITTER-KUVAKE | SHOW TWITTER ICON: Twitterin lintuikoni

Lisäksi voit muuttaa Twitter-kuvakkeen väriä valikosta TWITTER-KUVAKKEEN VÄRI.

Valmiin HTML-elementin URL

twitterconnector-07
7. Sitä mukaa, kun luot asetuksia valmistuu alimmalle Connecorin riville määritteiden mukainen URL. Kun olet tyytyväinen määrityksiin kopioi URL muistiin.

Jos haluat muokata aiemmin luomaasi syötenäkymää, liitä se osoitekenttään ja paina tuo asetukset osoitteesta ja tee sen jälkeen haluamasi muutokset.

Twitter-syötteen lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää Twitter-syötteen. Luo tai valitse HTML-elementti.
  2. Kopioi aikataulun URL-osoite Twitter Connectorin alimmasta kentästä ja liitä se HTML-elementin osoitekenttään.

Muista tallentaa sisältö. Valmis! Huomaathan, että Twitter Connectorilla luotu syötesisältö on taustaltaan läpinäkyvä, joten voit käyttää haluttua taustaväriä, taustakuvia yms. elementtejä sisältöä viimeistellessäsi.

Muokattu: Ti, 18 Kesä, 2019 at 10:54 AM
Muokattu 30.7.2021 PL