Onko käytössäni sisäinen vai ulkoinen toistintietokone? Mistä sen tiedän ja mitä termit tarkoittavat?
Ulkoinen iDiD-toistin | Ulkoinen iDiD Rent-toistin | Sisäinen SoC-toistin | Oma toistin
Ensisijainen toistintietokonesuositus on iDiD-toistintietokone, joka on optimoitu ja testattu iDiD-käyttöön.
Toistin on toistintietokoneelle asennettu sovellus, joka huolehtii sisältöjen hakemisesta palvelimelta, tallentaa sisällöt paikallisesti ja raportoi toimintotiloista palvelimelle. Toistintietokone voi olla ulkoinen laite tai näyttöön sisäänrakennettu tietokone. Toistintietokone ja -ohjelmisto huolehtivat sisältöjen noutamisesta palvelimelta sekä niiden esittämisestä näytöllä.
Ulkoinen iDiD-toistintietokone / iDiD Rent-toistintietokone
Suositelluin kokoonpano. Tyypillisimmät toistintietokoneet ovat iDiD Aopen tai iDiD Rent -koneita, jotka ovat yleensä asennettu näytön taakse. Toistintietokone on yhdistetty näyttöön hdmi-johdolla.
Nimeämistapa iDiD-hallinnassa
Toistimet-näkymässä tunnistat ulkoisen toistintietokoneen toistimen nimeämiskäytänteistä esim. AO12345 tai F2S/F2SW12345 tai esim. Win10IoT
Sisäinen toistintietokone (SoC)
Näyttöön integroitu, näyttövalmistajan käyttöjärjestelmällä varustettu toistintietokone (esim. Samsung SSSP, LG WebOS, Panasonic Open Platform, Philips Android). Laitteen suorituskyky tai käyttöjärjestelmäversio voi asettaa ominaisuus- tai suorituskykyrajoituksia. Toistin on asennettu näytössä olevaan tietokonesiruun.
Nimeämistapa iDiD-hallinnassa
Toistimet-näkymässä tunnistat sisäisen toistintietokoneen toistimen nimeämiskäytänteistä esim. SSSP, Philips, Tizen, LG, SoC
Oma toistintietokone
iDiD-toistin voidaan myös asentaa asiakkaan vanhaan olemassa olevaan rautaan tai muualta hankittuihin toistintietokoneisiin. Tällaisissa tapauksessa toistintietokoneen ohjelmistoasennukset, tietoturva- sekä käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat asiakkaan omalla vastuulla.
Nimeämistapa iDiD-hallintaan sovitaan ko. toistimia rekisteröidessä.
Päivitetty 27.9.2021 PL