Toistintietokoneen tyypit

Onko käytössäni sisäinen vai ulkoinen toistintietokone? Mistä sen tiedän ja mitä termit tarkoittavat?

Ulkoinen iDiD-toistin | Ulkoinen iDiD Rent-toistin | Sisäinen SoC-toistin | Oma toistin

Ensisijainen toistintietokonesuositus on iDiD-toistintietokone, joka on optimoitu ja testattu iDiD-käyttöön.

Toistin on toistintietokoneelle asennettu sovellus, joka huolehtii sisältöjen hakemisesta palvelimelta, tallentaa sisällöt paikallisesti ja raportoi toimintotiloista palvelimelle. Toistintietokone voi olla ulkoinen laite tai näyttöön sisäänrakennettu tietokone. Toistintietokone ja -ohjelmisto huolehtivat sisältöjen noutamisesta palvelimelta sekä niiden esittämisestä näytöllä.

Ulkoinen iDiD-toistintietokone / iDiD Rent-toistintietokone

Suositelluin kokoonpano. Tyypillisimmät toistintietokoneet ovat iDiD Aopen tai iDiD Rent -koneita, jotka ovat yleensä asennettu näytön taakse. Toistintietokone on yhdistetty näyttöön hdmi-johdolla.

ulkoisettoistimet

Nimeämistapa iDiD-hallinnassa

Toistimet-näkymässä tunnistat ulkoisen toistintietokoneen toistimen nimeämiskäytänteistä esim. AO12345 tai F2S/F2SW12345 tai esim. Win10IoT

toistimetulkoisethallinta

Sisäinen toistintietokone (SoC)

Näyttöön integroitu, näyttövalmistajan käyttöjärjestelmällä varustettu toistintietokone (esim. Samsung SSSP, LG WebOS, Panasonic Open Platform, Philips Android). Laitteen suorituskyky tai käyttöjärjestelmäversio voi asettaa ominaisuus- tai suorituskykyrajoituksia. Toistin on asennettu näytössä olevaan tietokonesiruun.

Nimeämistapa iDiD-hallinnassa

Toistimet-näkymässä tunnistat sisäisen toistintietokoneen toistimen nimeämiskäytänteistä esim. SSSP, Philips, Tizen, LG, SoC

toistimetsisäisethallinta

Oma toistintietokone

iDiD-toistin voidaan myös asentaa asiakkaan vanhaan olemassa olevaan rautaan tai muualta hankittuihin toistintietokoneisiin. Tällaisissa tapauksessa toistintietokoneen ohjelmistoasennukset, tietoturva- sekä käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat asiakkaan omalla vastuulla.

Nimeämistapa iDiD-hallintaan sovitaan ko. toistimia rekisteröidessä.

Päivitetty 27.9.2021 PL