Tekstielementin sisällön päivitys

Tekstielementti sisältää nimensä mukaisesti tekstiä. Voit muokata tekstin kokoa ja tasausta sekä tietenkin itse tekstisisältöä.

Tämä ohje koskee käyttäjäroolia Päivittäjä sekä ylempiä käyttäjärooleja.

Voidaksesi esim. lisätä tai poistaa elementin, tai muuttaaksesi elementin sijaintia, tulee käyttäjäroolisi olla Taiteilija, Julkaisija, Mallinluoja tai Ylläpitäjä. Lue elementin lisäyksestä tästä ohjeesta.


Valitse tekstielementti napsauttamalla tekstiä sisällössä tai sen nimeä elementtivalikossa.


tekstielementin-asetukset-päivittäjä

Voit muokata tekstielementin nimeä, joka näkyy vain hallinnassa, kentässä Nimi. Tekstielementtien nimeäminen on hyödyllistä elementtien tunnistamiseen etenkin, jos sisällössä on useita tekstielementtejä, kuten otsikko ja leipäteksti.

Voit vaihtaa sisällössä näkyvän tekstin kaksoisnapsauttamalla elementtiä tai muokkaamalla tekstiä kentässä Teksti. Kirjoita elementtiin tekstiä tai kopioi ja liitä siihen haluamasi teksti. Elementissä käytetään vain siihen määriteltyä fonttia ja muotoilua, jolloin yksittäisiä sanoja ei voi esimerkiksi lihavoida tai alleviivata.

Lisäksi voit muokata tekstin kokoa ja tasausta. Huomaa, että fonttikoko infonäytöllä saa olla huomattavasti suurempi kuin normaalissa näytöltä tai A4-kokoiselta paperilta luettavassa asiakirjassa, sillä infonäyttöjä katsellaan suuremmalta etäisyydeltä.

  • Huomaa, että jos tekstin kokosi on suurempi kuin tekstielementin koko, ylimenevä tekstiosa ei näy. Aseta fonttikoko siten, että tekstisi mahtuu elementtiin kokonaisuudessaan.

Voit halutessasi muuttaa myös tekstin kirjainvälistystä kentässä Kirjainvälistys. Oletusarvoisesti kirjainvälistys on 0. Suurentamalla arvoa kirjainten välinen tila kasvaa. Käyttämällä miinusmerkkisiä arvoja voit pienentää kirjainten välistä tilaa.

Alla esimerkki kirjainvälistysistä arvoilla 2, 0 ja -2

kirjainvälistys

Kun tekstimuokkauksesi on valmis muista tallentaa sisältö


Katso ohje videomuodossa 

 

Muokattu 13.11.2019 TP
Muokattu 13.8.2021 LJ
Muokattu 19.8. PL