Kiinteän IP-osoitteen asettaminen

Toistintietokoneelle voidaan asettaa automaattisten verkkoasetusten sijasta kiinteät tiedot

Korvaa esimerkissä käytetyt arvot oikeilla tiedoilla.

1. Aloita yhdistämällä toistinkoneeseen näppäimistö ja hiiri (tai näppäimistö, jossa on touchpad).
  2. Jos iDiD on käynnissä, pysäytä se painamalla Ctrl + Shift + 9 ja sen jälkeen Ctrl + Alt + T, kirjoita terminaaliin ./stop ja paina Enter
  3. Napsauta työpöytää hiiren oikealla painikkeella ja valitse Network manager.
    (Vaihtoehtoisesti saat avattua Network managerin terminaalikomennolla nm-connection-editor)
  4. Valitse verkko, jota haluat muokata ja paina Edit (jos haluat asettaa staattisen ip:n langattomaan verkkoon, valitse Wireless connection 1).
  5. Valitse IPv4 Settings ja valitse Method-kenttään Manual.
  6. Paina Addresses-kentän vieressä Add ja syötä verkon tiedot kenttiin (erota DNS-palvelimet toisistaan pilkulla, välilyöntiä ei tarvitse).
  7. Lopuksi tallenna muutokset painamalla Save.
  8. Käynnistä iDiD uudelleen kirjoittamalla terminaaliin  ./start && exit

Luotu 28.1.2019
Muokattu 26.10.2021 TP