Uuden sisällön luominen

Ohje kertoo kuinka lisäät uuden sisällön infonäytölle. Ohjeesta löydät myös tietoa sisältöä koskevista esitysasetuksista ja sisällön päivittämisestä.

Sisällön esitysasetukset | Sisältöeditori | Sisällön päivitys | Katso ohje videomuodossa

Tämä ohje koskee käyttäjäroolia Päivittäjä sekä ylempiä käyttäjärooleja. 

Voidaksesi esim. lisätä tai poistaa elementin, tai muuttaaksesi elementin sijaintia, tulee käyttäjäroolisi olla Taiteilija, Julkaisija, Mallinluoja tai Ylläpitäjä.

Uuden sisällön luominen

 1. Valitse hallinnassa Sisältönäkymä. 
  yleiskatsaus-sisältönäkymä
 2. Aloita napsauttamalla ruudun yläosassa Luo sisältö.
 3. Valitse ensimmäisenä sopiva malli sisällöllesi riippuen siitä, millaisia elementtejä ja asetteluita tarvitset.
  sisältö-luo-uusi
  HUOM! Mikäli tarvitset käyttöösi perusmalleja, voi organisaatiosi mallinluoja noutaa niitä mallikirjastosta käyttöön.
 4. Valittuasi mallin pääset määrittelemään sisällön esitysasetukset kuten tehosteet ja esitysajan.

Sisällön esitysasetukset

sisältö-sisältöasetukset2

 1. Ylimpänä asetuksissa on Sisältötaso. Uusi sisältö luodaan aina nykyiselle tasolle. Jos kuitenkin haluat vaihtaa tasoa, siirry tasovalikossa sille tasolle, jolle haluat sijoittaa sisällön.
 2. Voit nimetä luomasi sisällön kentässä Nimi. Nimeä käytetään vain iDiD-hallinnassa sisältöjen erottamisen helpottamiseksi eikä sisältöjen nimiä näytetä infonäytöllä.
 3. Valitse sisällön Siirtymätehoste. Siirtymätehoste on tapa, jolla luomasi sisältö vaihtuu näyttöön. Jokaisella tasolla on käytössä sille määritelty oletustehoste, jota käytetään, mikäli et vaihda tehostetta valikosta.
 4. Määrittele, kuinka kauan sisältöä näytetään kerrallaan näytöllä valikossa Kesto. Aseta kesto sekunteina kirjoittamalla se kenttään tai vaihda kesto nuolipainikkeilla.
 5. Jos haluat, että luomasi sisällön esitysaikana ei näytetä muita sisältöjä, käytä Prioriteetti-valikkoa ja aseta prioriteetiksi Korkea. Lue lisää prioriteettiominaisuudesta tästä ohjeartikkelista
 6. Jos tilillesi on luotu ajastusmalleja, joiden mukaisesti haluat esittää sisällön, valitse malli Ajastusmalli-valikosta. Muussa tapauksessa valitse esitysaika askelten 7-9 mukaisesti.
 7. Valitse aloitus- ja lopetuspäivämäärä kirjoittamalla ne kenttiin Aloituspäivämäärä ja Lopetuspäivämäärä. Voit vaihtaa päivämäärää myös nuolinäppäimillä tai kalenterista. Avaa kalenteri napsauttamalla pudotusvalikon nuolta kentän oikeassa reunassa. Kalenterista löytyvät myös Tänään- ja Huomenna -asetukset. Asettamalla toiminto Poista lopetuksen jälkeen päälle, sisältö poistuu sisällöistä automaattisesti 2 vrk lopetuspäivämäärän jälkeen.

  sisältö---päivämääräväli-092021
 8. Valitse Viikonpäivät. Oletuksena sisältöä esitetään jokaisena viikonpäivänä. Poista päivät, joina et halua esittää sisältöä napsauttamalla rastia viikonpäivän nimen alla.
 9. Valitse lopuksi aikaväli, jona sisältöä esitetään. Määritä aika kirjoittamalla se kenttiin Aloituskellonaika ja Lopetuskellonaika. Voit vaihtaa kellonaikaa myös nuolinäppäimillä.

Lopuksi tallenna asetukset ja siirry muokkaamaan sisältöä napsauttamalla alalaidassa Tallenna.

Sisältöeditori

Valittuasi sisällön esitysasetukset pääset muokkaamaan näytettävää sisältöä sisältöeditorissa. 

editorinäkymä-päivittäjä3

 

Editorin yläreunassa ovat punapohjainen Peruuta-painike ja vihreäpohjainen Tallenna-painike. Muistathan tallentaa tekemäsi muutokset.

editoriäkymä-päivittäjä-painikkeet2

 

Sisällön nimen voi päivittää myös editorissa Sisällön nimi -nimisessä kentässä. 

editoriäkymä-päivittäjä-sisällön-nimi2

 

Elementtivalikossa on listattuna kaikki sisällössä olevat elementit. Listalla ylimpänä oleva elementti on päällimmäisenä sisällössä ja alimmaisena listalla oleva elementti on alimpana myös sisällössä. Päällimmäisenä olevat elementit voivat peittää kokonaan tai osittain alempana olevien elementtien materiaalit. Lue lisää elementtien järjestelystä. Voit myös tarvittaessa piilottaa haluamasi elementin näkyvistä (esim. logon).

editorinäkymä-päivittäjä-elementtivalikko3

 

Kohdassa Zoomaus voit suurentaa tai pienentää sisältöä editorissa liukusäätimellä helpottaaksesi työskentelyä. Zoomaus ei vaikuta sisällön kokoon infonäytöllä vaan on käytössä ainoastaan työskentelyn apuvälineenä editorissa. Palaa perustasoon painamalla Nollaa.

editorinäkymä-päivittäjä-zoomaus2

 

Muokkaushistoriasta voit palauttaa aikaisemmin tallennettuja versioita sisällöstä. Lue lisäohjeita muokkaushistorian käytöstä tästä artikkelista.

editorinäkymä---muokkaushistoria---päivittäjä3

 

Sisällön päivitys

Voit päivittää sisällössä olevia elementtejä: tekstiä, kuvaa, HTML-materiaalia ja videota, napsauta alla olevaa tekstiä lukeaksesi asiasta lisää.


Muistathan tallentaa sisällön lopuksi editorin yläreunasta löytyvällä vihreäpohjaisella Tallenna-painikkeella!


Katso ohje videomuodossa

 

 

 

Muokattu 19.7.2020 
Muokattu 12.8.2021 LJ
Muokattu 22.9.2021 PL
Muokattu 7.10.2021 TR

Muokattu 23.2.2022 LJ