Kellot ja laskurit - Sanallinen aikalaskuri

Tällä HTML-elementillä voit näyttää selkokielisesti kuinka pitkään menneestä päivämäärästä on kulunut tai paljonko tulevaan on aikaa

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Laskurin perusosoite

Laskuri rakentuu osoitteesta ja päivämäärästä:

https://extra.idid.fi/date/count/?date=24.12.2024

Muokkaa päivämäärää parametrilla date. Käytä muotoa pp.kk.vvvv.

Elementin lisääminen sisältöön

1. Lisää sisältöön HTML-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.
  2. Kopioi ja liitä URL-osoite sisällön HTML-elementin osoitekenttään.
  3. Muista tallentaa sisältö. Valmista!

Lisämääritteet

Voit muokata laskurin tekstiominaisuuksia käyttämällä erilaisia parametreja eli määritteitä. Muokattavia parametreja ovat teksti (text), kellonaika (time), kieli (lang) sekä tekstin väri (color) ja fontti (font).

Parametrit lisätään päivämäärän määrittelyn jälkeen, josta ne erotetaan et-merkillä (&).

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=20.02.2023&time=20:20

Teksti

Tekstimääritte esitetään ennen laskurin aikailmausta ja sillä on hyvä täydentää, mihin tapahtumaan aikaa lasketaan Määrittele laskurin alkuun tule teksti parametrillä text

Esimerkiksi

https://idid.fi/extra/date/count/?date=24.12.2021&text=Joulu on taas

Kellonaika

Voit halutessasi määritellä päivämäärän lisäksi myös kellonajan tarkempaa ajan laskemista varten. Määrittele aika parametrilla time ja erottele tunnit ja minuutit toisistaan kaksoispisteellä (:).

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=14.10.2026&time=16:00

Kieli

Vaihda päivämääräelementin kieli parametrilla lang. Saatavilla olevia kielivaihtoja ovat esimerkiksi englanti (en), ruotsi (sv), saksa (de), ranska (fr), hollanti (nl), espanja (es), italia (it), arabia (ar) sekä venäjä (ru). Suomi (fi) on elementin oletuskieli, joten sitä ei tarvitse määritellä parametrein.

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=15.10.2027&time=15:37:00&text=Something%20happens&lang=en

Väri

Vaihda numeroiden väriä käyttämällä parametria color. Määrittele väri HEX-koodilla ilman ristikkomerkkiä (#). Esimerkiksi mustan värin HEX-koodi on #000000. Eri värien HEX-koodit löydät esimerkiksi täältä (htmlcolorcodes.com on ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen).

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=14.10.2022&color=0073e6

Fontti

Vaihda fonttia käyttämällä parametria font. Voit käyttää kaikkia fontteja, jotka ovat käytössä iDiD-hallinnan perusvalikoimassa (ei tukea asiakaskohtaisille fonteille). Kirjoita fontin nimi samalla tavalla kuin se näkyy hallinnan fonttivalikossa.

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/today/?font=Fugaz%20One

Huomaa, että välilyönnit muuttuvat automaattisesti osoiterivillä %20-merkinnäksi. Tällä ei ole vaikutusta elementin toimintaan.

https://extra.idid.fi/date/full/?lang=en&font=Fugaz%20One

Useiden parametrien yhdistäminen

Voit määrittää elementissä useita parametreja kerralla. Kun määrittelet useita muotoilu- tai tietoasetuksia, eroteta ensimmäinen määrite perusosoitteesta kysymysmerkillä (?) ja sen jälkeen parametrit toisistaan et-merkillä (&).

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/?lang=mt&color=1528E4&font=Lobster

Tekstin koko

Elementti on responsiivinen, eli sisältö skaalautuu, kun muutat HTML-elementin kokoa.

Muokattu: Ti, 13 Elo, 2019 at 3:33 PM
Päivitetty 27.03.2018
Päivitetty 1.8.2021