Uutiset - RSS Connector päivittyville sisällöille

Hyödynnä RSS-uutissyötteitä infonäytölläsi iDiD RSS Connectorin avulla.

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Näytä esim. ajankohtaisia uutisotsikoita tai ruokalistoja haluamastasi lähteestä helposti RSS Connectorin avulla.

Voit esittää uutisotsikkokoosteita näyttösisällöissä helposti HTML-elementtiin linkitettävän otsikkokoostajan avulla joko yksittäin esitettävinä liukumina tai otsikkolistana.

RSS Connectorin käyttö

Aloita Connectorin käyttö osoitteessa rss.idid.fi.

rssconnector

1. Hae esitettävä RSS-uutissyöte ja syötä se RSS-osoite -kohtaan. Useimmat suuret uutissivustot tarjoavat uutissyötteitä, jotka löydät kultakin sivustolta. Esimerkissä käytämme Kauppalehden Pääuutiset-syötettä https://feeds.kauppalehti.fi/rss/main
  2. Useimpia syötteitä voi käyttää ilman kirjautumista. Mikäli RSS-palvelu sen vaatii lue ohjeet sivun alalaidasta.
  3. Valitse kohdassa Asettelu, haluatko esittää uutiset yksi kerrallaan ruutuun tulevina liukumina (Diat) vai otsikkolistauksena (Lista).
  4. Valitse seuraavaksi näytettävien Uutisten lukumäärä. Syötteessä esitetään valitsemasi määrä uusimpia uutisia.
  5. Vaihto-/Vieritysaika määrittelee sekunteina, kuinka kauan yksittäistä liukumaa esitetään tai, mikäli uutislistauksen otsikot eivät mahdu kerralla näytölle, kuinka nopeasti niitä vieritetään.
  6. Seuraavaksi voit valita uutisista näytettävät tiedot.
    • Valitsemalla Näytä syötteen otsikko syötteen yläreunassa näytetään sen lähteessä määritelty otsikko, esimerkiksi Pääuutiset | Kauppalehti.fi.
    • Voit valita Näytä ingressi, jolloin uutisen johdantokappale esitetään otsikon alla. Jos et halua näyttää ingressiä, uutisista näytetään pelkät otsikot.
    • Valitsemalla Näytä sisältö saat otsikon ja ingressin lisäksi näkyviin koko uutisjutun.
      • Huomaa, että kaikissa uutissyötteissä koko sisällön esittäminen ei ole mahdollista.
    • Valitsemalla Näytä julkaisuaika päätät, sisällytetäänkö uutisen oikeaan alalaitaan uutisen julkaisuaika.
  7. Lopuksi voit vielä vaihtaa syötteen ulkoasua valitsemalla haluamasi Teema pudotusvalikosta.
  8. Voit lopuksi tarkastella syötettä uudessa välilehdessä napsauttamalla Avaa RSS. Kopioi osoite kentästä, jota voit hyödyntää iDiD-sisällössä.

Syötteen esikatselu

Muutokset näytetään valikon alla esikatseluikkunassa reaaliajassa sitä mukaan, kun teet niitä. Esikatselun avulla näet välittömästi, miltä luomasi syöte näyttää ennen kuin otat sen käyttöön infonäytöilläsi.

Uutissyötteen lisääminen sisältöön

1. Lisää sisältöön HTML-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.
  2. Kopioi syötteen osoite Connectorin alimmasta kentästä tai esikatseluvälilehden osoiteriviltä ja liitä se URL-elementin osoitekenttään:
  3. Muista lopuksi tallentaa sisältö.

Valmista!

Lisää kirjautuminen

Mikäli RSS-palvelu vaatii kirjautumisen toimi seuraavasti:

1. Syötä RSS-palvelun käyttäjätunnustiedot
  2. Saat sen jälkeen itsellesi asiakastunnuksen, jolla voit jatkossa kirjautua sisään

Mikäli haluat rajata esitettävät tiedot tiettyihin sijainteihin, täytä Sallittu IP/CIDR vinoviivalla (/) erottaen.

rss-kirjautuminen

Muokattu: Pe, 5 Helmi, 2021 at 1:16 PM
Päivitetty: 28.7.2021 PL
Päivitetty: 18.8.2021 PL