Philips 10BDL4551T ovenpielinäytön käyttöönotto

Tässä ohjeessa kuvataan Philips ovenpielinäytön käyttöönotto. Ohje käy soveltaen myös hieman vanhemman mallisarjan laitteen käyttöönottoon.

Sisäisellä toistintietokoneella varustetut näytöt tulee aina liittää palomuurilla suojattuun tietoliikenneverkkoon.

Huomioi asentaessasi erityisesti tietoturva, ja sulje laitteen kaikki ylimääräiset tietoliikenneportit.

iDiDin tarvitsemat portit 80 ja 443 ovatkin sellaisia, joita ei voi sulkea vahingossa.

Asennusta varten tarvitset

Valmistele ensin näyttö kytkemällä johdot paikoilleen ja liittämällä näppäimistö näytön USB-porttiin. Käynnistä näyttö ja odota hetki.

Valmistelu

1. Valitse haluamasi kieli (ohjeessa käytetään englantia)
  2. Etene painamalla Start
  3. Clone Media Files into internal valitse Skip
  4. Signage Display Settings valitse Skip
  5. Security Setting kohdassa poista valinta kaikista muista kohdista paitsi Unknown Sources Installation ja valitse Next
  6. Network Setting kohdassa määrittele millaista internetyhteyttä haluat käyttää: tee valinta ja tarvittaessa syötä verkkotiedot, valitse Next
  7. Aseta päälle valitsemasi yhteystapa (wlan/ethernet)
  8. Setup Complete! valitse Finish.

iDiD-sovelluksen asennus

Laite avaa CMND & Deploy käyttöehdot, niistä ei tarvitse välittää vaan siirry laitteen Admin-tilaan painamalla näppäimistöltä Win + F2 yhdistelmällä (voi olla myös Win + Esc tai Win + Enter). Laite kysyy salasanaa joka on oletuksena 1 2 3 4. HUOM! Tämä pitää muistaa vaihtaa ennen laitteen lopullista käyttöönottoa!

1. Valitse Apps (avaa kotinäkymän jossa sovelluskuvakkeita)
  2. Jos latasit paketit etukäteen USB-muistille siirry kohtaan 8
  3. Jos lataat paketit suoraan laitteelle valitse Chromium
  4. Mene selaimella osoitteisiin https://apt.idid.fi/android/twa/idid_twa2.apk ja https://apt.idid.fi/android/chromium.apk
  5. HUOM! Laite käyttää näppäimistössä US-asettelua, jolloin : (kaksoispiste) tulee Shift ja Ö-kirjain yhdistelmällä,  / (kauttaviiva) tulee tavu-/väliviivasta, _ (alaviiva) tulee Shift ja + yhdistelmällä. Osoitteeseen siirtyminen pitää tehdä laitteen virtuaalinäppäimistön Enter-painikkeella, ei USB-näppäimistöltä.
  6. Chromium saattaa kysyä lupaa käyttää laitteen tallennustilaa, vastaa kysymykseen Allow
  7. Kun molemmat paketit on ladattu palaa kotinäkymään painamalla näppäimistöltä Esc
  8. Kotinäkymässä avaa File Manager
  9. Navigoi kansioon Internal > Download (ladatut) tai USB (etukäteen ladatut)
  10. Asenna Chromium_100 sekä idid_twa2
  11. HUOM! Älä avaa kumpaakaan pakettia asentamisen jälkeen vaan valitse Done
  12. Palaa kotinäkymään painelemalla Esc-painiketta
  13. Avaa Settings > Signage Display > General Settings > Boot on source > Input
  14. Valitse Input-valinnaksi Custom app
  15. Palaa takaisin Settings-listaukseen
  16. Avaa Signage Display > Source settings > Source settings > Custom app > Select app
  17. Valitse Custom appiksi iDiD

Androidin asetukset

1. Avaa Settings > System > Date & time
  2. Aseta oikea aikavyöhyke kohdassa Select time zone
  3. Avaa Sound ja aseta haluamasi äänenvoimakkuus (infonäytölle suositus on: mykistetty)
  4. Avaa Display ja aseta haluamasi näytön kirkkaus Brightness level -säätimellä
  5. Aseta Sleep-toiminto pois päältä (Off)
  6. Aseta Screen saver -toiminto pois päältä (Off)
  7. Avaa Signage Display > System tools > Admin password
  8. Vaihda password ja talleta se turvalliseen paikkaan (ilmoita tarvittaessa iDiDin tukeen)
  9. Avaa Signage Display > General settings ja ota Navigation bar pois käytöstä (Disable)
    • HUOM! Tämän jälkeen et voi käyttää laitetta ilman näppäimistöä/hiirtä

Laitteen rekisteröiminen iDiDiin

1. Palaa kotinäkymään ja käynnistä iDiD sovelluskuvakkeesta (tai käynnistä laite uudelleen)
  2. Kun iDiD käynnistyy ensimmäistä kertaa tulee hyväksyä Chromiumin toiminnallisuuksia
    • Hyväksy tieto, ettei Google Play -palvelut ole käytettävissä laitteella painmalla OK
    • Paina Continue jatkaaksesi
  3. iDiD käynnistyy ja rekisteröintikoodi tulee näytölle
    • Mikäli laite ilmoittaa "Running in Chrome" tulee ilmoitus hyväksyä, minkä jälkeen se ei enää esiinny
  4. Ilmoita rekisteröintikoodi iDiDille sekä taso jolle näyttö halutaan rekisteröidä, onko kyseessä pysty- vai vaaka-asennus sekä laitteen tyyppi ja haluttu nimeäminen iDiDiin.

Rekisteröinnit sähköpostilla tuki.@idid.fi tai puhelimitse 010 281 4350.

OHJE 6.5.2022 JAA