Kellot ja laskurit - Päivämäärä tänään

Tällä HTML-elementillä voit luoda dynaamisen sisällön, joka esittää viikonpäivän ja päivämäärän aina ajantasaisesti, tarvittaessa eri kielillä.

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Päivämäärän perusosoite

https://extra.idid.fi/date/now/

Voit näyttää päivämäärän lisäksi myös kellonajan samalla rivillä

https://extra.idid.fi/date/full/

Elementin lisääminen sisältöön

1. Lisää sisältöön HTML-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.
  2. Kopioi ja liitä URL-osoite sisällön HTML-elementin osoitekenttään.
  3. Muista tallentaa sisältö. Valmista!

Lisämääritteet

Voit lisäksi muokata tekstin ominaisuuksia käyttämällä erilaisia parametreja. Muokattavia parametrejä ovat kieli (lang), väri (color) sekä fontti (font). Lisää ne perusosoitteen jälkeen erottaen ne perusosasta kysymysmerkillä (?).

Kieli

Vaihda päivämääräelementin kieli parametrilla lang. Saatavilla olevia kielivaihtoja ovat esimerkiksi englanti (en), ruotsi (sv), saksa (de), ranska (fr), hollanti (nl), espanja (es), italia (it), arabia (ar) sekä venäjä (ru). Suomi (fi) on elementin oletuskieli, joten sitä ei tarvitse määritellä parametrein.

Esimerkki kielimäärityksestä

https://extra.idid.fi/date/full/?lang=en

Väri

Vaihda numeroiden väriä käyttämällä parametria color. Määrittele väri HEX-koodilla ilman ristikkomerkkiä (#). Esimerkiksi mustan värin HEX-koodi on #000000. Eri värien HEX-koodit löydät esimerkiksi täältä (htmlcolorcodes.com on ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen).

Esimerkki sinertävästä fontista:

https://extra.idid.fi/date/now/?color=0073e6

Fontti

Vaihda fonttia käyttämällä parametria font. Voit käyttää kaikkia fontteja, jotka ovat käytössä iDiD-hallinnassa. Kirjoita fontin nimi samalla tavalla kuin se näkyy hallinnan fonttivalikossa.

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/now/?font=Fugaz%20One

Huomaa, että välilyönnit muuttuvat automaattisesti osoiterivillä %20-merkinnäksi. Tällä ei ole vaikutusta elementin toimintaan.

https://extra.idid.fi/date/full/?lang=en&font=Fugaz%20One

Useiden parametrien yhdistäminen

Voit määrittää elementissä useita parametreja kerralla. Kun määrittelet useita muotoilu- tai tietoasetuksia, eroteta ensimmäinen määrite perusosoitteesta kysymysmerkillä (?) ja sen jälkeen parametrit toisistaan et-merkillä (&).

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/?lang=mt&color=1528E4&font=Lobster

Tekstin koko

Elementti on responsiivinen, eli sisältö skaalautuu, kun muutat HTML-elementin kokoa.

Muokattu: Ma, 30 Joulu, 2019 at 10:27 AM
Muokattu 1.8.2021 PL