Päikky Olimex-lukijan asetukset

Päikky-kirjaamisnäyttöjen punaisissa Olimex-merkkisissä RFID-lukijoissa on kolme eri tilaa, joista yksi toimii kirjaamiskäytössä. Jos kirjaaminen ei toimi, kannattaa tila tarkistaa.

Päikky-infonäytön yhteydessä kotelon sisässä on NFC-lukija, jolle kirjaustägiä näytetään. Lukijassa vilkkuu vihreä valo, jonka vieressä on pieni musta nappi [merkitty kuvassa], jota painamalla lukijan käyttämän lukumoodin voi vaihtaa.

Kun RFID-lukija on kytketty UBS-johdolla toistimeen tai vaikka omaan tietokoneesee, voit vaihtaa moodia painamalla napin pohjaan.

1. Paina nappia pohjassa, kunnes punainen valo alkaa vilkkua.
  2. Vapauta painike, jolloin moodi vaihtuu.

Lukijan tilat (moodit)

Lukijan kolme eri tilaa (USB-HID, USB-CDC, UART) esitetään napin molemmin puolin sijaitsevilla merkkivaloilla. Valitettavasti merkkivalojen esitystapa vaihtelee tuotantoerittäin. Tässä tietääksemme yleisimmät merkkivalojen versiot:

• Punainen valo: USB-HID mode (tämä pitäisi saada käyttöön)
  • Vihreä valo: USB-CDC mode
  • Punainen ja vihreä valo: UART mode

Käytännössä kuitenkin kannattaa toimia siten, että vaihda lukutilaa ja testaa. Jos ei toimi, vaihda lukutilaa uudestaan ja testaa taas. Ja tarvittaessa tee sama kolmannenkin kerran. Jätä lukija siihen tilaan, jossa se toimii.

Päivitetty 16.9.2022 TP