Mallin luominen ja muokkaaminen

Mallien käyttö helpottaa ja nopeuttaa uuden sisällön luomista. Niiden avulla pidät myös huolen organisaatiosi graafisen ilmeen yhdenmukaisuudesta.

Tämä ohje koskee päivittäjärooleja ylempiä käyttäjärooleja.

Käyttäjäroolilla Päivittäjä on rajatuimmat oikeudet. Voidaksesi esim. luoda uusia malleja, tulee käyttäjäroolisi olla Julkaisija, Taiteilija, Mallinluoja tai Ylläpitäjä.

Näytöillä esitettävä sisältö perustuu malleihin, joissa on määritelty sisällöissä käytettävät aineistot sekä niiden sijainti ja koko sisällössä.

Voit luoda uuden mallin alusta asti tai tallentaa olemassa olevan sisällön malliksi.

Uuden mallin luominen

Siirry ensimmäisenä Mallit-näkymään näkymävalikosta.

yleiskatsaus-mallinäkymä
  1. Aloita uuden mallin luominen napsauttamalla Luo malli -painikkeesta. Valitse oikea painike sen mukaan luotko mallin pysty- vai vaakanäytölle.

Voit nimetä mallin "Mallin nimi" -kohtaan.

Uusi malli ei sisällä lainkaan elementtejä, joten voit lisätä haluamasi määrän erilaisia elementtejä ja muokata niiden ominaisuuksia.

1. Luo ja muokkaa haluamasi elementit. Lue kattavat ohjeet eri elementtien luomisesta tästä artikkelista.
  2. Muistathan tallentaa mallin lopuksi

Valmiin sisällön tallentaminen malliksi

Voit tehdä malleja myös jo valmiina olevista sisällöistä. Siirry ensin Sisältönäkymään.

1. Aktivoi sisältö napsauttamalla sitä kerran.
  2. Paina ruudun yläosaan ilmestyvässä valikossa Tallenna malliksi.
sisältö-tallenna-malliksi

Sisällöstä tehdään samalla nimellä malli, joka ilmestyy saman tason mallivalikkoon ilman ajastuksia. Voit siirtää ja muokata mallia normaalisti myöhemmin.

Mallin muokkaaminen

Muutokset malleissa eivät periydy automaattisesti sisältöihin, joissa kyseistä mallia on käytetty, jotta näyttösisällöt eivät häiriinny mahdollisten muutosten seurauksena.

Tämä tarkoittaa, että voit tehdä muutoksia malliin, joka on jo käytössä sisällöissä. Malliin tekemäsi muutokset eivät päivity sisältöihin vaan ne pysyvät ennallaan. Jos haluat luoda sisältöjä, jotka käyttävät uutta muokattua mallia, ne on tehtävä erikseen.

Huomaa, että voit halutessasi säilyttää alkuperäisen mallin siten, että kloonaat alkuperäisen mallin ja muokkaat tekemääsi kloonia.

Jos taas toiveenasi on tietyn kuvaelementin esim. uudistetun logon korvaaminen jo olemassa oleviin malleihin ja sisältöihin, onnistuu se Korvaa tiedosto -toiminnon avulla

Muokattu 22.4.2021
Muokattu 19.8.2021 LJ