Kirjastojen aukiolotiedot - Kirjastot.fi Connector

Kirjastot.fi Connectorin avulla voit hakea automaattisesti minkä tahansa kirjaston aukioloajat, joihin on luotu infonäytöille sopiva muotoilu.

Kirjastot.fi on avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus, joka sisältää mm. tiedonhakupalveluita ja kirjallisuuden, musiikin ja lasten ja nuorten verkkopalveluita.

iDiDin Kirjastot.fi Connectorin avulla palvelusta haetaan automaattisesti minkä tahansa kirjaston aukioloajat, joihin on luotu infonäytöille sopiva muotoilu. Connectorilla luodun HTML-syötteen avulla saat näytöillesi automaattisesti päivittyvät aukioloaikatiedot.

HUOM! Kirjastot.fi Connectorin kautta tehtyjen HTML-elementtien käyttö on sallittua vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Kirjastot.fi Connectorin käyttö

Aloita käyttö osoitteessa https://kirjastot.idid.fi

Kunta: Kirjoita ensin sen kunnan nimi, jonka kirjaston aukioloajat haluat näyttää.

• Huomaa, että kunnan nimi täytyy antaa suomeksi. Kirjainkoolla ei ole merkitystä.

Kirjasto: Valitse pudotusvalikosta haluamasi kirjasto. Valitse kirjasto, vaikka vaihtoehtoja olisi vain yksi.

Kieli: Valitse kieli. Kaikille kirjastoille ei ole välttämättä saatavilla kaikkia kielivaihtoehtoja.

Fontin koko: Valitse kalenterikohteiden fonttikoko välillä XXXS-XXL tai jätä arvoksi Default. Oletuskoko eli default vastaa kokoa L.

Fonttiväri: Valitse haluamasi fonttiväri. Oletusväri eli default on musta.

• Huomaa, että jos käytät vaaleita fontteja, aukioloajoille kannattaa laittaa tumma tausta, jotta tekstiä on helpompi lukea.

Aukioloajat näytetään automaattisesti palvelu- ja itsepalveluajoille ja lehtienlukusalin aukioloajoille. Voit piilottaa yhden tai useamman näistä painamalla sen perässä olevaa laatikkoa kohdassa Piilota.

Piilota

• Omatoimiaika
  • Palveluaika
  • Lehtienlukusali

Valinnat päivitetään välittömästi ja aukiololistaus näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös katsella aukioloaikoja koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä napsauttamalla Avaa aukioloajat.

Aukioloaikojen lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo iDiD-hallinnassa uusi sisältö, jossa haluat näyttää aukioloajat. Luo tai valitse HTML-elementti.
  2. Kopioi aukioloaikojen URL-osoite Kirjastot.fi Connectorin valikon alimmasta kentästä ja liitä se HTML-elementin osoitekenttään.

Aukioloaikanäkymä on läpikuultava, joten voit käyttää sen alla haluamiasi taustakuvia, mikäli haluat personalisoida sisällön ulkonäköä enemmän.

Muista tallentaa sisältö lopuksi. Valmista!

Muokattu: To, 23 Huhti, 2020 at 11:47 AM