Kellot ja laskurit - Digitaalikello

Lisää dynaaminen digitaalikello HTML-elementtinä infonäytöllesi.

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittua vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Perusmallinen (yllä näkyvä) digitaalikello mustilla numeroilla:

https://extra.idid.fi/clock/digital/

Kellon lisääminen sisältöön:

1. Lisää sisältöön HTML-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.

2. Kopioi ja liitä muokattu kellon URL elementin URL-kenttään.

Voit vaihtaa tekstin ominaisuuksia käyttämällä erilaisia parametreja. Lisää parametrit perusosoitteen jälkeen erottamalla ne siitä ensin kysymysmerkillä (?).

Väri

Vaihda numeroiden väriä käyttämällä parametria color. Määrittele väri HEX-koodilla ilman ristikkomerkkiä (#). Esimerkiksi mustan värin HEX-koodi on #000000. Eri värien HEX-koodit löydät esimerkiksi täältä (htmlcolorcodes.com on ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen).

Esimerkki harmaasta fontista:

https://extra.idid.fi/clock/digital/?color=666666

Fonttikoko

Digitaalikellon numerot ovat skaalautuvia, jolloin ne muuttavat kokoaan HTML-elementin koon mukaan. Jos kuitenkin haluat asettaa numeroille tietyn koon (esimerkiksi vastaamaan sisällössä olevaa tekstiä), voit määritellä tarkan fonttikoon parametrillä size.

Huomaathan, että asiakirjoissa normaalisti käytetyt fonttikoot ovat usein liian pieniä infonäytöltä luettavaksi. Kokeile siis useita riittävän suuria fonttikokoja ennen sisällön tallentamista.

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/clock/digital/?size=80

Useiden parametrien yhdistäminen

Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/clock/digital/?size=50&color=E41515

Kellon aikavyöhyke

Voit vaihtaa kellon aikavyöhykettä parametrilla tz esimerkiksi

https://extra.idid.fi/time/?tz=US/Alaska

Katso lista tuetuista aikavyöhykkeistä >

Ma, 25 Marras, 2019 at 2:18 PM
Muokattu 30.7.2021 PL