Käyttäjätunnusten tilaaminen ja muokkaaminen

Käyttäjätunnusten luominen ja muokkaaminen tapahtuu pääasiassa palveluna iDiD-tuesta organisaation yhteyshenkilön tekemän tilauksen mukaisesti.

Tunnustilaus - uusi tunnus

HUOM! Mikäli organisaatiosi käyttää iDiD-kirjautumiseen Azure AD / O365 tai muuta Single Sign-On -menetelmää tapahtuu tunnusten luonti ja hallinta organisaatiosi tunnuksia hallinnoivan tahon kanssa.
Jos organisaatioon on määritetty Ylläpitäjä, hän voi luoda käyttäjätunnuksia ja muokata niiden käyttöoikeuksia ja roolituksia.

Organisaation yhteyshenkilö voi tilata maksuttomia tunnuksia iDiD-hallintaan lähettämällä alla olevan tilausohjeen mukaisesti sähköpostin osoitteeseen tuki@idid.fi. Voit tilata useita tunnuksia samalla tilauksella. Käyttäjätunnuksien tilauksia emme vastaanota puhelimitse.

TILAUSOHJE - uusi tunnus

Lähetä sähköposti osoitteeseen tuki@idid.fi

Otsikko: Tunnustilaus - uusi tunnus

Jos et ole organisaatiosi yhteyshenkilö, liitä yhteyshenkilö myös tilausviestiin.
  • käyttäjän nimi
  • sähköpostiosoite
  • käyttäjärooli
  • taso - tunnusten sijainti organisaationne hierarkiassa, jos se on tiedossa.
  • puhelinnumero (vain, jos tunnus määritetään organisaation yhteyshenkilöksi)

Kun tunnus on luotu, järjestelmä lähettää uudelle käyttäjälle sähköpostiviestin, jossa on tietoa järjestelmän käytöstä ja linkki salasanan asettamiseen. Osoitteessa idid.fi/koulutus on tietoa maksuttomista iDiD-käyttökoulutuksista.

Tunnustilaus - muutos

Organisaation yhteyshenkilö voi tilata muutoksia tunnuksiin lähettämällä alla olevan tilausohjeen mukaisesti sähköpostin osoitteeseen tuki@idid.fi. Voit tilata useita tunnusmuutoksia samalla tilauksella. Muutostilauksia emme vastaanota puhelimitse.

TILAUSOHJE - muutos

Lähetä sähköposti osoitteeseen tuki@idid.fi

Otsikko: Tunnustilaus - muutos

Jos et ole organisaatiosi yhteyshenkilö, liitä yhteyshenkilö myös tilausviestiin.
  • käyttäjän nimi
  • sähköpostiosoite
  • uusi käyttäjärooli (vain jos muuttuu)
  • uusi taso (vain, jos muuttuu)
  • puhelinnumero (vain, jos tunnus muutetaan organisaation yhteyshenkilöksi)

Muokattu: 17.9.2020
Päivitetty 13.8.2021 PL
Päivitetty 20.8.2021 PL
Päivitetty 6.10.2021 TR