Käyttäjien luominen ja hallinta

Tämä ohje neuvoo, miten Pääkäyttäjä- ja Ylläpitäjä-rooleissa olevat superkäyttäjät voivat luoda ja hallita käyttäjiä ja käyttäjäoikeuksia iDiD-hallinnassa

Uuden käyttäjän luominen

 1. Siirry yläpalkin tasovalikossa sille tasolle, johon haluat luoda uuden käyttäjän, ja valitse vasemmalta Käyttäjät-näkymä. 
  yleiskatsaus--käyttäjänäkymä
 2. Aloita painamalla ruudun yläosassa Luo käyttäjä.
  Syötä avautuvaan lomakkeeseen käyttäjän tiedot:

  • Käyttäjän sähköpostiosoite toimii aina käyttäjätunnuksena. 
  • Valitse käyttäjän Tyyppi eli käyttäjärooli: Yleisimmin käyttäjien käyttäjärooli on Päivittäjä tai Mallinluoja.
   Ks: Käyttäjäroolien kuvaukset
  • Offline-tiedotteet -valinnan aktivointi lähettää käyttäjälle automaattiset sähköposti-ilmoitukset verkkoyhteytensä menettäneistä käyttäjän tasolla tai alatasoilla olevista toistintietokoneista.
  • Mikäli käyttäjälle aktivoidaan Yhteyshenkilö-status, voi iDiD-tuki olla tarvittaessa häneen yhteydessä, ja käyttäjältä voidaan vastaanottaa perustasoa korkeampia palvelupyyntöjä. Yhteyshenkilön tiedoissa pitää olla puhelinnumero.
  • Teleporttitasot ovat käyttöoikeuksien laajennoksia, joiden avulla käyttäjä saa oikeuksia näyttöhierarkian useampiin osiin. Jos käyttäjälle tarvitaan teleporttioikeuksia, ota yhteyttä iDiD-tukeen. 

Käyttäjän asetusten muuttaminen

Mikäli haluat muuttaa aiemmin luodun tietoja, kuten käyttäjän käyttäjätyyppiä tai sijaintia tasohierarkiassa, avaa Käyttäjät-välilehti. Valitse sieltä käyttäjä, ja avaa tiedot muokattavaksi. Muokkaus tapahtuu samalla lomakkeella kuin käyttäjän luominenkin. Huomaa, että lomakkeen ensimmäinen kenttä toimii hierarkiatason valintana. 

Luotujen käyttäjätunnusten suhde kertakirjautumistunnuksiin

Useat organisaatiot käyttävät käyttäjien tunnistamisessa kertakirjautumista esimerkiksi Azure AD. Näissä tapauksissa käyttäjät pääsevät oletuksena uusien käyttäjien tasolle Päivittäjä-tasoisilla tunnuksilla. Tunnukset pitää siirtää tuolta tasolta oikealle hierarkiatasolle, ja käyttäjälle pitää antaa tarvittaessa isommat käyttäjäoikeudet muuttamalla käyttäjän roolia. 

 

Ohje luotu 24.5.2021 TP
Muokattu 25.8.2021 PL
Muokattu 7.10.2021 TR