Kanavan tilaaminen

Kanavat ovat maksuton iDiD-ominaisuus, joka helpottaa organisaation sisäistä viestintää ja tarjoaa uuden tavan jakaa sisällönhallintaa ja tiedottaa osastolta toiselle.

Kanavat ovat yleensä organisaatiokohtaisia (esim. kunta tai yritys), mutta tarjolla voi olla myös globaaleja kanavia kaikille iDiD-käyttäjille. Lue lisää kanavista tästä linkistä.

Kanavan tilaaminenKanavan esitysasetukset | Kanavat Sisältö-näkymässä | Kanavan poistaminen | Kanavan sisältö ja päivittäminen | Kanavaesimerkkejä

Kanavan tilaaminen

Voit tilata kanavan vain sellaisille tasoille, jotka on määritelty sen kohdetasoiksi kanavan asetuksissa.

1. Aloita siirtymällä Sisältö-näkymään.
  2. Paina ruudun yläosassa Tilaa kanava.
    • Pääset selaamaan tilattavia kanavia.
    • Jokaisesta kanavasta näytetään kanavan nimi, kuvaus ja kanavaa ylläpitävän tahon yhteyshenkilö.
    • Lisäksi alla voit esikatsella kanavasisältöjä painamalla kuvakkeen päällä olevaa Play-painiketta. Huom! Kanavalistalla voi olla myös kanavia, jolla ei juuri sillä hetkellä ole yhtään sisältöä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kanavat, joita käytetään vain poikkeustiloista tiedottamiseen tai esimerkiksi vain tiettyinä päivinä (Liputuspäivät)
  3. Tilaa kanava painamalla esikatselun alla Valitse.

Sisältötasollesi tilattu kanava näkyy hallinnassa Sisältö-näkymässä muiden sisältöjen joukossa. Yksi kanava voi kuitenkin sisältää useita sisältöjä, sen kesto voi vaihdella kanavasisältöjen mukaan ja se on merkitty hallinnassa kanavan tunnisteella, joten se erottuu tavallisista sisällöistä myös visuaalisesti.

kunta-tilattukanava

Kanavan esitysasetukset

Valittuasi haluamasi kanavan sinun tulee määritellä sille ajastukset samalla tavoin kuin normaaleille sisällöille.

kanavan-asetukset

Voit määritellä siirtymätehosteen, esityspäivämäärät, viikonpäivät ja kellonajat tai käyttää valmiita ajastusmalleja normaalisti. Koska kanavat voivat sisältää useamman kuin yhden sisällön ja sisältöjen määrä voi muuttua aika ajoin, täytyy kanavalle määrittää normaalien esitysasetusten lisäksi myös kanavan esityskesto.

Toista alusta

Oletusarvoisesti kanavalla on päällä Näytä alusta -valinta. Kanavan sisällöt toistetaan silloin aina ensimmäisestä sisällöstä alkaen.

Jos kanava ei käytä joustavaa kestoa ja sille määritelty kesto on lyhyempi kuin kanavan kokonaiskesto, kaikkia kanavan sisältöjä ei voida näyttää. Tällöin voi olla hyödyllistä, ettei kanavan sisältöjä toisteta alusta jokaisella kierroksella.

Mikäli kanavaa ei toisteta alusta, sen sisältö kiertää omaa kiertoaan jatkuvasti riippumatta siitä, esitetäänkö sitä näytöllä. Tällöin kanavan esitys näytöllä voi alkaa mistä tahansa kanavan sisällöstä, myös kesken sisällön, ja näytöllä esiintyvä sisältö voi vaihdella kierrosta toiseen.

Joustava kesto

Oletusarvoisesti kanavan kestoksi on määritelty joustava kesto. Tämä tarkoittaa, että kaikki kanavalla olevat sisällöt näytetään ja mikäli kanavalla olevan aineiston määrä muuttuu, kanavan esityskesto voi muuttua joustavasti kanavan kokonaiskeston mukaan.

Jos haluat määritellä kanavan näyttämiseen muuttumattoman keston, poista joustava kesto käytöstä painamalla sitä. Kun joustava kesto ei ole käytössä, voit määritellä kanavalle keston samalla tavoin kuin normaalille sisällölle. Jos kanavan kokonaiskesto on suurempi kuin määrittelemäsi kesto, kaikkia sillä olevia sisältöjä ei näytetä. Jos taas kanavan kesto on pienempi kuin määrittelemäsi kesto, kanavan sisältöjä näytetään uudelleen, kunnes määrittelemäsi kesto täyttyy.

Kanavat Sisältö-näkymässä

Tasolle tilatut kanavat näytetään Sisältö-näkymässä normaalisti muiden sisältöjen joukossa. Kanavat kuitenkin eroavat normaaleista sisällöistä ulkonäöllisesti siten, että niiden alla on kanavaikoni sekä kanavan nimi harmaalla pohjalla.

kanavathumbnail

Esikatsele kanavan sisältöä painamalla kanavakuvakkeen päällä olevaa Play-painiketta.

Muokkaa kanavan ajastusta painamalla sen alla näkyviä ajastustietoja.

Paina kanavan nimeä nähdäksesi kanavan kuvauksen ja vastuuhenkilön tiedot sekä kanavan esikatselun.

Kanavan poistaminen

Kanava poistetaan sisällöstä, kuten tavallinen sisältö. Valitse Sisältö-näkymässä kanava. Näkymän yläreunaan tulee esiin painike Poista. Napsauta sitä. Näin poistit kanavan tilauksen.

Kanavan sisältö ja päivittäminen

Kanavan sisältö on kanavan ylläpitäjän vastuulla, joka tekee kaikki muutokset ja päivitykset kanavan sisältöön. Et siis voi itse muokata kanavan sisältöä tai kanavalla näkyvien yksittäisten sisältöjen ajastusta tai aineistoja.

Kanavaesimerkkejä

Liputuspäivät | Flaggdagar

Joulukalenteri 2022 -kanava
Joulukalenteri-2022

Muokattu 22.11.2022 TR/SR