1. tuki@idid.fi | 010 281 4350
  2. Yleistä
  3. iDiD-hallinnan perusteet kaikille käyttäjille

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA)

Voit parantaa käyttäjätilisi turvallisuutta lisäämällä sisäänkirjautumiseen kaksivaiheisen tunnistautumisen (two-factor authentication).

 

Kaksivaiheisessa tunnistautumisessa tarvitset sisäänkirjautumisen yhteydessä käyttäjänimesi ja salasanasi lisäksi myös vaihtuvan tunnistautumiskoodin, jolloin ulkopuolisten pääsy tilillesi vaikeutuu, vaikka salasanasi päätyisi muiden tietoon. Käyttääksesi ja ottaaksesi käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen tarvitset älylaitteen, kuten älypuhelimen.


Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön näin:

  1. Kirjaudu iDiD-hallintaan normaalisti.
  2. Ollessasi Koti-näkymässä siirry muokkaamaan asetuksia painamalla rataskuvaketta.
  3. Valitse Kaksivaiheinen tunnistus -valikossa kohta Aseta.

  4. Asenna älylaitteeseesi jokin QR-koodin alla olevista sovelluksista, jos laitteessasi ei ole vielä vastaavaa sovellusta.
  5. Skannaa QR-koodi sovellusta käyttäen.
  6. Syötä sovelluksessa näkyvä kuusinumeroinen vahvistukoodi kenttään ja paina Aktivoi.

Vahvistuskoodi on sovelluksissa näkyvissä 30 sekuntia kerrallaan. Vahvistamisen aikaikkuna iDiD-kirjautumisessa on kolmen koodin ajan, eli vaikka koodi ehtisi vaihtua kesken kirjautumisyrityksen, kirjautuminen onnistuu silti normaalisti.


Jatkossa sisäänkirjautumisen yhteydessä kysytään salasanan lisäksi vahvistuskoodi, jonka voit katsoa sovelluksesta älylaitteellasi.

Mikäli et voi käyttää vahvistuskoodia (esimerkiksi laitteen katoamisen vuoksi), ota yhteyttä tukeemme esimerkiksi pikaviestillä tai sähköpostitse osoitteella tuki@idid.fi.

Lue lisää sisään- ja uloskirjautumisesta

Muokattu: Ma, 11 Joulu, 2017 at 1:23 PM
Päivitetty 12.8.2021 PL