Internetyhteyden jakaminen puhelimesta USB:lla

Tuki- tai asennustoimenpiteitä varten voit jakaa hetkellisesti internetyhteyden matkapuhelimestasi.

Huom! USB-latauskaapelin pitää olla datasiirron mahdollistavaa mallia. Normaalisti kaikki laitevalmistajan alkuperäiset latauskaapelit myös siirtävät dataa. Tarvikekaapeleiden kohdalla tilanne vaihtelee.

Internetyhteyden jakaminen saattaa keskeytyä mikäli matkapuhelinta käytetään samaan aikaan puhelun soittamiseen.

Android

1. Kytke matkapuhelin ja toistintietokone toisiinsa USB-kaapelilla.
  2. Aseta Internetin jakaminen USB:n kautta päälle puhelimen asetuksista kohdasta Wi-Fi ja verkko:
    wifijaverkko01
  3. Valitse Hotspot ja yhteyden jako ja sieltä määrittele Internetin jakaminen USB:n kautta aktiiviseksi:
    wifijaverkko02
  4. Käynnistä toistintietokone tarvittaessa uudelleen painamalla lyhyesti laitteen virtapainiketta.

iPhone

1. Kytke matkapuhelin ja toistintietokone toisiinsa USB-kaapelilla.
  2. Valitse kotivalikosta Asetukset.
  3. Valitse Oma hotspot (löytyy myös kohdasta Mobiilidata).
    iphone01
  4. Aseta Salli muiden liittyä aktiiviseksi
    iphone02B
  5. Käynnistä toistintietokone jolloin matkapuhelimen näytölle tulee kysymys Haluatko luottaa kytkettyyn laitteeseen?
  6. Valitse Luota ja syötä vahvistukseksi matkapuhelimesi pääsykoodi.
  7. Kun yhteys on muodostunut muuttuu puhelimessa kellon tausta siniseksi:
    iphone03
  8. Näytössä iDiD-sisällön vasemman alareunan indikaattoripallot pitäisi nyt muuttua vihreäksi (verkkoyhteys OK). Mikäli näin ei tapahdu käynnistä toistintietokone uudelleen painamalla lyhyesti laitteen virtapainiketta.

Luotu 28.7.2021 PL