Iiyama TW1023ASC ovenpielinäytön käyttöönotto

Tässä ohjeessa käydään läpi Iiyaman 10" ovenpielinäytön perusasetuksien tekeminen ja iDiD-sovelluksen asentaminen laitteelle.

Sisäisellä toistintietokoneella varustetut näytöt tulee aina liittää palomuurilla suojattuun tietoliikenneverkkoon.

Huom! Työvaiheet tulee suorittaa ohjeessa esitetyssä järjestyksessä, jotta asennus onnistuu.

Asennusta varten tarvitset

Asennuksen valmistelu

Valmistele näyttö liittämällä USB-muisti, kytke ethernet ja viimeisenä virtajohto.

Näppäimistöä ei välttämättä tarvita asennuksessa, mutta se helpottaa. Lisäksi jos on tarve päästä valikoihin asennuksen jälkeen tulee laitteeseen liittää näppäimistö. Suositeltava malli on sellainen jossa on myös piirtoalusta/trackpad tms. Näppäimistöllä voi vaihtaa eri sovelluksien tai näkymien välillä näppäinyhdistelmällä Alt + Tab.

Ohjelmistopakettien asennus

Kun laite on käynnistynyt:

1. Avaa sovellusvalikko (pyyhkäise ylös)
  2. Avaa tiedostoselain – Files
  3. Valitse USB-muisti
    • Valitse Chromium.apk
    • Hyväksy ilmoitus näytöllä – Continue
    • Hyväksy kysymys – Install
    • Valitse Done (älä avaa sovellusta!)
    • Valitse launcher.apk
    • Hyväksy ilmoitus näytölllä – Continue
    • Hyväksy kysymys – Install
    • Valitse Done (älä avaa sovellusta!)
    • Valitse idid_twa2.apk
    • Hyväksy kysymys näytöllä – Continue
    • Hyväksy kysymys – Install
    • Valitse Done (älä avaa sovellusta!)

Laitteen käyttöjärjestelmän asetukset

1. Palaa perustilaan painamalla näytön alareunan ympyrä-ikonia
  2. Avaa sovellusvalikko (pyyhkäise ylös)
  3. Valitse asetukset – Settings
  4. Valitse Apps & Notifications
    • Valitse Advanced
    • Valitse Default apps
    • Valitse Browser app
    • Valitse Chromium
    • Palaa yksi askel takaisin näytön alareunan peruuta-nuolella
    • Valitse Notifications
    • Poista valinta kohdasta Allow notification dots
    • Valitse App notifications
      • Avaa alasvetovalikko All apps
        • valitse Apps: Turned off
  5. Palaa Settings-valikkoon näytön alareunan peruuta-nuolella
  6. Valitse Display
    • Valitse Screen saver –> When to start
      • Valitse Never
    • Valitse Sleep
      • Valitse Never sleep
  7. Palaa Settings-valikkoon näytön alareunan peruuta-nuolella
  8. Valitse Sound
    • Aseta kaikki äänenvoimakkuudet nollaan (perusasetus infonäytöillä)
  9. Palaa Settings-valikkoon näytön alareunan peruuta-nuolella
  10. Valitse System
    • Valitse Date & time
    • Poista valinta Automatic time zone
    • Valitse Select time zone
    • Valitse oikea aikavyöhyke (time zone)
  11. Palaa Settings-valikkoon näytön alareunan peruuta-nuolella
  12. Mikäli laite tulee käyttämään langatonta internetyhteyttä syötä verkon tiedot seuraavaksi
    • Valitse Network & Internet
    • Valitse Wifi
    • Aseta Wifi päälle ja syötä käytettävän verkon tiedot
  13. Palaa Settings-valikkoon näytön alareunan peruuta-nuolella
  14. Valitse Accessibility
  15. Aseta Hide system bar -valinta päälle
    • Valitse Boot app
      • Valitse launcher
  16. Sammuta laite pitämällä virtapainiketta pohjassa
  17. Käynnistä laite uudelleen virtapainikkeesta
  18. Hyväksy Chromiumin ilmoitukset (OK, Accept & Continue)
  19. Valitse Accept & continue
  20. Tarvittaessa hyväksy ilmoitus 'Running in Chrome'

Laitteen rekisteröiminen iDiDiin

Kun asennus on valmis ja iDiD käynnistyy tulee näytölle kahdeksannumeroinen rekisteröintikoodi. Ilmoita rekisteröintikoodi iDiD-tukeen soittamalla 010 281 4350, sähköpostilla tuki@idid.fi tai tukisivun https://tuki.idid.fi yläreunasta löytyvällä Tee tukipyyntö -lomakkeella.

Muista ilmoittaa rekisteröinnin yhteydessä laitteen nimi/tunnistetieto (tai sijainti esim. Kongressikeskus Möte, kokoushuone 3), mille tasolle laite rekisteröidään ja onko laite asennettu pystyyn vai vaakaan.

OHJE 11.5.2022 JAA