Hätätilatyypit

Hätätilatyyppien avulla voit luoda eri tyyppisiä hätätiloja varten omat hätätilasisältönsä.

Hätätilatyypit-ominaisuus on iDiD-järjestelmän maksuton lisäominaisuus. Ole yhteydessä iDiD-tukeen aktivoidaksesi ominaisuuden. Organisaatiossa tyypillisesti vain rajatuille mallinluoja-roolin käyttäjille aktivoidaan hätätilatyyppien luomiseen oikeuttavat oikeudet.

Hätätilatyyppien luominen

Käyttäjä, jolle on aktivoitu hätätilaoikeudet voi luoda tarpeellisen määrän hätätilatyyppejä.

Oikeuksien aktivoiduttua iDiD-hallintaan tulee näkyviin uusi näkymä "Hätätilatyypit"

yleiskatsaus-hätätilatyypit-korostettuna

Luo uusi hätätilatyyppi klikkaamalla "Luo hätätilatyyppi"-painiketta:

hätätilatyypitvalikkoNIMI: Määrittele hätätilaa vastaava kuvastava nimi esim. "Ulosmenokielto".

LIIPAISIN: Valinta liittyy mm. automaattisiin hälytysjärjestelmäintegraatioihin. Tähän ei hätätilatyyppiä määritellessä tyypillisesti ei määritellä mitään.

Hätätilasisällön luominen

Hätätilasisällön luominen eroaa hieman normaalista iDiD-sisällön luomisesta.

Esimerkkikuvassa organisaatiolle on tehty uusi hätätilatyyppi "Ulosmenokielto". Hätätilatyyppi ilmestyy listaukseen. Uutta hätätilaa vastaava hätäsisältö ilmestyy tyhjänä sisältölistaukseen. Seuraavaksi luodaan itse sisältö.

HUOM! Jos organisaatiossasi on sekä pysty-ja vaakanäyttöjä pitää molemmille orientaatioille tehdä omat hätätilasisältönsä.

Esimerkkiorganisaatiolla on vain sekä pysty- että vaakanäyttöjä, joten vaakasisältöjä luodaksesi rullaa alaspäin kunnes vaakasisällöt ovat näkyvissä:

hätätilan-luominen-2

Sisällön luominen aloitetaan klikkaamalla uuden hätätilasisällön pikkukuvan oikeassa yläkulmassa olevaa kynäikonia ja vastaamalla avautuvaan varmistusviestiin "OK"

hätätilan-luominen-3

Sisältö luodaan editorissa kuten muukin sisältö:

hätätilasisältöesimerkkiTallennuksen jälkeen uutta hätätilatyyppiä vastaava hätätilasisältö on valmis:
uusihätätila

Hätätilatyyppien käyttö

Hätätilatyyppeihin perustuva hätätila aktivoidaan samaan tapaan kuin perushätätila (katso ohje). Hätätilavalikossa näytetään organisaation vastaavat hätätilatyypit

hätätilatyyppiaktivointi3

Muokattu: To, 17 Syys, 2020 at 10:00 AM
Päivitetty 13.8.2021 PL