Tilavaraustiedot - Exchange Connector

Tuo kaikille yhteinen tai tilan oma kalenteri esiin infonäytöllä Exchange Connectorin avulla. Näytä päivän, viikon tai koko kuukauden tapahtumat ja tee kalenterista omannäköisesi helposti.

Exchange Connectorin käyttöönotto

HUOM! Tämän HTML-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

exchangeconnector-01
Esimerkkikuva Exchange Connector-elementistä. Elementin alla taustakuva, taustaväri ja mm. HTML-kello.

Exchange Connectorin käyttöönotto

Aloita iDiD Exchange Connectorin käyttö rekisteröimällä asiakastunnus osoitteessa: https://exchange.idid.fi/

exchangeconnectorkirjaudu

Rekisteröidy kalenterin Exchange- tai Office365-tunnusta käyttäen. Suosittelemme erillisen käyttäjätunnuksen luontia infonäyttökäyttöä varten. Saat sähköpostiin tästä vahvistuksen, jossa on mukana myös asiakastunnuksesi. Myöhemmillä kirjautumiskerroilla voit käyttää asiakastunnusta kirjautumiseen.

• Käyttäjätunnus on Exchange- tai Office365-tunnus, jolla on oikeudet lukea tarvittavien kalenterien tietoja, esimerkiksi sähköpostiosoite.
    • Huom. Jos haluat esittää jonkin resurssin, esimerkiksi kokoustilan, kalenterin, kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksella, jolla on käyttöoikeus kyseiseen kalenteriin.
    • Liittymässä käytettävällä käyttäjätunnuksella ei voi olla kaksivaiheista tunnistusta (MFA) käytössä.
  • Salasana on yllä olevan käyttäjätunnuksen salasana.
  • Sähköpostiosoite on näytettävän kalenterin sähköpostiosoite. Tämä voi olla sama kuin käyttäjätunnus tai jokin muu kalenteri, johon tunnuksella on käyttöoikeudet.
  • URL on Exchange palvelun osoite, jonka kautta kalenteritietoja luetaan. Käyttettäessä O365 sähköpostipalveluita osoite on: https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx tai mikäli käytössä on paikallinen Exchange-palvelin, osoite on yleensä muodossa: https://<domain>/ews/exchange.asmx

Napsauta lopuksi Rekisteröidy. Saat hetken kuluttua sähköpostilla Asiakastunnuksen. Pidä Asiakastunnus tallessa. Mikäli haluat myöhemmin muokata Connectorin avulla tehtyä kalenterinäkymää kirjaudu saamallasi Asiakastunnuksella Connectoriin.

Exchange Connectorin käyttö

Kun olet rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan kalenterinäkymää.

Asettelu | Layout

Voit valita kalenterin perusasettelun.

• Yksi kalenteri: Perusnäkymä yksittäiselle kalenterille. Tällä asettelulla on laajimmat näkymävaihtoehdot kuluvasta päivästä koko kuukauden tapahtumiin.
  • Laatat: Erillinen laatta jokaiselle kalenterille. Laatoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Listat: Erillinen lista jokaiselle kalenterille. Listoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Yhdistelmälista: Yhteinen lista, jossa näytetään aikajärjestyksessä kaikissa määritellyissä kalentereissa olevat tapahtumat.

Kalenterit |Calendars

-kentässä voit määritellä kalenterin, joka näytöllä on tarkoitus esittää. Määrittele tarvittaessa näytettävä kalenteri kirjoittamalla kenttään sen sähköpostiosoite.

Jos täytit rekisteröityessäsi kohdan Sähköpostiosoite, Connectorissa esitetään heti kyseisen kalenterin tietoja. Voit kuitenkin vaihtaa siihen minkä tahansa kalenterin tunnuksen, johon sinulla on käyttöoikeudet. Voit määritellä näytettäväksi myös useampia kalentereita kerrallaan. Määritä kalenterit niiden sähköpostiosoitteella ja erota kalenterien tunnukset toisistaan pilkulla.

Näkymä |View

-pudotusvalikosta voit valita, näytetäänkö kalenterissa kuluvan päivän, viikon vai koko kuukauden tapahtumat. Jos valitset loppupäivä tai loppuviikko, näytetään kalenterissa vain tulevat tapahtumat ja menneet jätetään näyttämättä. Lisäksi valittavissa on

• Päivälista: Ainoastaan tapahtumat aikatauluineen näytetään luettelokohteina.
  • Päiväagenda: Koko päivän kalenteri kellonaikoineen näytetään, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Viikkolista: Koko viikon tapahtumat luettelokohteina päivien mukaan eroteltuna.
  • Viikkonäkymä: Kaikki viikonpäivät näytetään, tapahtumat esitetään luettelokohteina ajankohtineen.
  • Viikkoagenda: Koko viikon kalenteri kellonaikoineen, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Kuukausi: Koko kuukauden kalenteri, tapahtumat näytetään kunkin päivän kohdalla aikajärjestyksessä.
  • Loppupäivä: Muotoilultaan sama kuin päivälista mutta ilman menneitä tapahtumia.
  • Loppuviikko: Muotoilultaan sama kuin viikkolista mutta ilman menneitä tapahtumia.

Kieli |Language

Voit valita kalenterin esityskielen seuraavista vaihtoehdoista: Suomi / Svenska / English. Päivämäärät ja kuukaudet vaihtuvat valitun esityskielen mukaan.

Fontti | Font

Tekstin koko muuttuu automaattisesti HTML-elementin koon mukaan mutta voit halutessasi muuttaa kokoa myös valinnalla XXXS - XXL.

Kokopäivän tapahtumat | All Day Events

-kohdassa voit luoda kalenterin ylälaitaan palkin, jossa näytetään erikseen kalenteriin merkityt koko päivän kestoiset tapahtumat.

Viikonloppu | Weekend

-valinnalla määritellään näytetäänkökalenterissa myös viikonlopun tapahtumat.

Näytä tila |Show Status

-kohdassa voit valita, näyttääkö kalenteri taustavärin avulla varattu/vapaa -statuksen. Mikäli tila on vapaa, on kalenterin taustaväri vihreä. Mikäli tila on varattu, on kalenterin taustaväri punainen.

Seuraava pv/viikko | Next day/week

valinta näyttää seuraavan päivän tai viikon tapahtumat, jos olet valinnut päivä- tai viikkolistan.

Teema

-pudotusvalikosta voit valita kalenterin ulkoasun.

Valinnat päivitetään välittömästi ja kalenteri näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa kalenteri nähdäksesi kalenterin koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä.

Jaetun kalenterin käyttö

Voit luoda jaetun O365-kalenterinäkymän infonäytölle kahdella tavalla:

1. Jos tiedät jaetun kalenterin salasanan, rekisteröidy Exchange Connectoriin suoraan jaetun kalenterin tunnuksilla.
  2. Jos et tiedä salasanaa mutta sinulla on kalenterin käyttöoikeudet, kirjaudu normaalisti omilla tunnuksillasi mutta vaihda sitten Kalenterit-kentässä oman tilisi tilalle jaetun kalenterin tunnus.

Usean kalenterin näyttäminen samanaikaisesti

Voit näyttää usean kalenterin sisältöjä samanaikaisesti.

1. Lisää haluamasi kalentereiden tunnukset Kalenterit-kenttään peräkkäin pilkulla erottaen, esimerkiksi toimisto@demo.fi, kokoushuone@demo.fi.
    • Valitse silloin asetteluksi jokin muu kuin Yksi kalenteri.
    • Jos näytät samalla kertaa useampia kalentereita, voit näyttää vain kuluvan päivän merkinnät, et koko viikkoa.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä jokaiselle kalenterille oman HTML-elementin ja luoda Connectorilla jokaiselle oman URLn ja asetella ne sitten sisältöön itse haluamallasi tavalla.

Kalenterin fonttikoon muuttaminen URLin avulla

Voit halutessasi muuttaa tekstin kokoa tyyliparametrillä. Lisää kalenterin URL-osoitteen loppuun parametri &style=font-xxxs.

Voit käyttää kokoja xxxs - xxl. Käytä kokoparametrissä vain pieniä kirjaimia.

Kalenterin lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää aikataulutiedot. Luo tai valitse HTML-elementti.
  2. Kopioi kalenterin URL-osoite Exchange Connectorin valikon alimmasta kentästä ja liitä se HTML-elementin osoitekenttään

.

Kalenterinäkymä on läpikuultava, joten voit käyttää sen alla haluamiasi taustakuvia, mikäli haluat personalisoida kalenterisisällön ulkonäköä enemmän.

Muista tallentaa sisältö lopuksi. Valmista!

Kalenterivarausnappi kosketusnäytöille

Mikäli näytät kalenterivarausta esim. pienellä ovenpielinäytöllä jossa on kosketustoiminnallisuus voit luoda halutulle kalenterille tilavarausnapin seuraavasti:

exchangeconnectorvaraus
Muodosta tilan kalenteritiedosta

https://exchange.idid.fi/calendar/?cid=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX&calendar=demo@demo.fi&view=restWeek&theme=&lang=fi

Varausnappi muokkaamalla osoitetta muotoon:

https://exchange.idid.fi/booking/?cid=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX&calendar=demo@demo.fi&theme=idid

Liitä URL omaksi HTML-elementikseen ja siirrä kyseinen elementti listauksessa ylimmäiseksi.

Muokattu: Ma, 20 Touko, 2019 at 11:38 AM
Päivitetty 1.8.2021 PL
Päivitetty 18.8.2021 PL