Automaattisen hätätilatoiminnon liipaisin

iDiD-hätätilaliipaisimella saadaan hälytysjärjestelmästä kärkitietona tuleva hätätilatieto välitettyä toistintietokoneen USB-porttiin ja liipaistua iDiD-hätätilatoiminto päälle.

iDiD-hätätilaliipaisin muuntaa palohälytys- tai muusta hälytysjärjestelmästä tulevan kärkitiedon sellaiseen muotoon, jolla iDiD-hätätilatoiminto saadaan automaattisesti kytkettyä päälle. 

Kuvassa olevassa hätätilaliipaisimessa on liitinjohto yhdelle kärkitiedolle, joka yleisimmin on palohälytin. Tarvittaessa liipaisin voidaan varustaa useampaa liipaisulähdettä varten useammilla johdoilla. 

Tyypillisesti yksi hätätilaliipaisin riittää yhteen rakennukseen, jossa hätätilanteessa hätätila kytketään päälle kaikille rakennuksen infonäytöille. Useita siipiä ja kerroksia käsittävässä kiinteistössä voi olla tarpeen varustaa kukin siipi tai kerros omalla liipaisimellaan, jolloin kuhunkin rakennuksen osaan voidaan liipaista hätätila erikseen päälle. 

Hätätilaliipaisin toimitetaan vuokralaitteena. Laitteen vuokraan sisältyy myös iDiD-järjestelmän kehittyneet hätätilaominaisuudet. 

 

Luotu 2.5.2022 TP