Elementtien järjestys ja piilottaminen

Voit muuttaa ja piilottaa sisällössä olevien elementtien järjestystä.

Tämä ohje koskee käyttäjäroolia Päivittäjä sekä ylempiä käyttäjärooleja. 

Voidaksesi esim. lisätä tai poistaa elementin, tai muuttaaksesi elementin sijaintia, tulee käyttäjäroolisi olla Taiteilija, Julkaisija, Mallinluoja tai Ylläpitäjä. Lue elementin lisäyksestä tästä ohjeesta.

Elementtien järjestys ja piilottaminen

Sisällöt koostuvat erilaisista aineistoista, kuten tekstistä, kuvista ja nelikulmioista. Näitä aineistoja kutsutaan elementeiksi. Valmis sisältömalli sisältää elementit, joiden koko ja sijoittelu on sisältömallissa etukäteen ääritelty ja joiden sisällön (kuten tekstin) voit vaihtaa tarpeidesi mukaan.

Kun olet sisältöeditorissa, sisältöön lisätyt elementit sekä niiden näkyvyys esitetään sivun vasemman reunan elementtivalikossa. Valmis sisältömalli sisältää elementit, joiden koko ja sijoittelu on sisältömallissa etukäteen ääritelty ja joiden sisällön (kuten tekstin) voit vaihtaa tarpeidesi mukaan.

editorinäkymä-päivittäjä-elementtivalikko2

Sisällössä käytettyjen elementtien kuten tekstin, kuvan tai taustavärinä käytetyn nelikulmion, keskinäisellä järjestyksellä on merkitystä. Listalla ylimpänä oleva elementti näkyy sisällössä päällimmäisenä. Voit järjestellä elementtien keskinäistä järjestystä mallissa tai piilottaa elementtejä, joita et halua käyttää sisällössä.

Elementtien järjestely

elementin-järjestely-2

Esimerkissä 50% pyöristyksellä luotu nelikulmioelementti
raahataan Unsplash-elementin alle

elementin-järjestely-3
Lopputuloksena Unsplash-elementti peittää
nelikulmioelementin vasemman reunan


Muuta elementtien järjestystä siirtymällä elementin nimen perässä olevan valikon päälle ja raahaamalla elementin nimi listalla haluamaasi kohtaan. Mikäli siirtämäsi elementti on samassa kohdassa jonkin toisen elementin kanssa, se voi peittää alle jäävän elementin kokonaan tai osittain elementtien sijainnista riippuen.


Elementtien piilotus

Mikäli käyttämäsi sisältömalli sisältää elementtejä, joita et halua näyttää muokkaamassasi sisällössä (esimerkiksi logo tai tekstikenttä), voit piilottaa ne.

editorinäkymäzoom---elementin-piilotus
Esimerkissä otsikkoelementti on piilotettu

Piilota elementti painamalla elementin nimen edessä olevaa silmäkuvakettaeye-symbol. Kuvakkeen päälle tulee merkintä ja sisältö piilotetaan näkyvistä. Voit palauttaa sisällön näkyviin milloin tahansa painamalla silmäkuvaketta uudelleen.


Katso ohje videomuodossa


 

 

Muokattu 14.3.2018 
Muokattu 13.8.2021 LJ
Muokattu 20.8.2021 PL