Ajastusmallin luominen

Haluatko ajastaa useita sisältöjä samalla aikataululla tai toistuvasti? Ota avuksesi Ajastusmallit.

Tämä ohje koskee käyttäjärooleja Mallinluoja ja Ylläpitäjä.

Voidaksesi luoda organisaatiollesi ajastusmalleja tulee käyttäjäroolisi olla Mallinluoja tai Ylläpitäjä.

Jos organisaatiosi julkaisee useita sisältöjä samalla aikataululla tai odotettavissa on erityisiä kampanja-aikatauluja, voit luoda ajastusmalleja, joiden avulla ajastat uudet sisällöt nopeasti.

Löydät ajastusmallit näkymävalikosta kohdasta Ajastusmallit.

yleiskatsaus-ajastusmallit

Näkymässä näytetään olemassaolevat ajastusmallit. Kustakin mallista näytetään tason nimi, jolle se on luotu, sekä ajastusmallin nimi. Tason nimeä ei näytetä,  mikäli ajastusmalli on luotu nykyiselle tasollesi.

ajastusmallilistaus

Voit muokata tai poistaa olemassaolevia malleja painamalla ensin mallin nimeä ja sitten ilmestyvästä valikosta joko Muokkaa tai Poista. Voit poistaa kerralla useita ajastusmalleja valitsemalla poistettavat mallit ja sen jälkeen Poista useita.

Luo uusi ajastusmalli

1. Aloita napsauttamalla Luo ajastus -painikkeesta.

• Ajastusmalli luodaan nykyiselle tasollesi ja se on käytössä myös kaikilla sen alaisilla tasoilla. Vaihda tasoa tarvittaessa Muokkaa-valikon kautta.
  1. Anna ajastusmallille kuvaava nimi kohdassa Nimi.
  2. Valitse ajastusmalliin sopiva päivävalinta.

Yksittäinen päivä

Yksittäinen päivä on nimensä mukaisesti yksittäinen päivä, joita voit lisätä useita. Yksittäinen päivä on hyvä valinta esimerkiksi kerran viikossa tai kerran kuussa näytettäville sisällöille.

Lisää useita päiviä painamalla plusmerkkiä (+) ja poista painamalla miinusmerkkiä (-).

ajastusmallit-yksittäiset-päivät

Päivämääräväli

Päivämäärävälin määrittämällä ajastusmallin mukaista sisältöä esitetään aloituspäivästä lopetuspäivään. Päivämääräväli on toimiva ajastusmalli esimerkiksi erilaisille kampanjoille.

ajastusmallit-päivämääräväliLisää useita päivämäärävälejä painamalla plusmerkkiä (+) ja poista painamalla miinusmerkkiä (-).

Viikonpäivät

Määrittämällä viikonpäivät voit sisällyttää tai sulkea pois viikonpäiviä, jolloin sisältöä ei näytetä. Määritä viikonpäivät painamalla ruutua viikonpäivän nimen alla. Sisältöä esitetään viikonpäivinä, joiden nimen alla on rasti.

ajastusmallit-viikonpäivät

Aloitus- ja lopetusaika

Päivämäärien ja viikonpäivien lisäksi ajastusmallissa voidaan määritellä valmiiksi myös esityksen kellonajat. Määritä kellonaika kirjoittamalla se kenttiin tai muokkaamalla aikaa nuolipainikkeilla.

ajastusmallit-aloitus-ja-lopetusaikaYhdistelmät

Voit määritellä mallissa pelkästään päivämäärät, viikonpäivät tai esitysajat tai niiden yhdistelmän. Uutta sisältöä luodessa voit valita ajastusmallin ja täydentää ajastusasetuksia niiltä osin, joita ajastusmallissa ei ole määritelty.

Tallenna lopuksi ajastusmalli napsauttamalla Tallenna.

Katso ohje videomuodossa

Luotu 20.7.2018
Muokattu 19.8.2021 LJ